maanantai 10. helmikuuta 2014

Paluuta kirjoitteluun ja silleen...

Noniin, tovin tauon jälkeen aika palailla raapustelemaan. Perhepiirissä oli vähän vaikeita aikoja, mutta onneksi pikkuhiljaa voitonpuolella sekin homma.

Näpertelytkin jääneet nyt vähäksi aikaa hieman sivummalle, tärkeämpia asioita kun ollut mielenpäällä.
Hieman sain kuitenkin pleikkariin valoja kokeiltua, mutta vielä töitä riittää sen suhteen.

Tänään voisi kuitenkin olla hyvä päivä sitä tehdä vähän eteenpäin...asunnossa sattuneen pienen vesivahingon vuoksi keittiöön tulee vähän uutta lattiaa, joten pitäähän se itsekkin koittaa näyttää kiireiseltä. :D Toisaalta ihan kiva, ettei itse tarvi tuota alkaa tekemään, vaan muut maksaa ja tekee, mutta olisihan tuota jaksanut itsekkin laminaattia purkaa ja latoa. Kivaa hommaahan se on.

Mutta itse aiheeseen, tuli siis testailtua vähän valaistusta tuohon pleikkaan...kirkkailla ledeillä lähti kokeilu kun kerran sellaisia oli tuosta aiemmin mainitsemastani G15 näppiksestä jäänyt. Täsmennyksenä siis, että tuli vaihdettua sinisten tilalle kirkkaat valot siihen, ennenkuin se sitten joutui elinluovuttajaksi muihin projekteihin.

Pikainen tutkailu ja löytyi sieltä sopiva johto koneesta, josta riittävän virran löytää, eli Bluray-aseman virtaliittimen vasemmasta reunasta 5 voltin piuhasta.


Sitten vain kuumaliimalla ledilistanpätkät kanteen kiinni ja johtoja taiteileen nätisti kuoren sisään. Pleksiäkin sain hieman taivuteltua, laittamalla sen liimauksen ajaksi hieman mutkalle käyttäen nokkelasti hyödykseni hiustenkuivaajaa lämmitykseen ja kaarevan muodon aikaansaamiseksi käsipainoa. :D Hauskan näköinen operaatio, mutta tulos oli halutunlainen, joten mitä tuota sen kummemmin miettimään.


Hieman vielä päädyin kääntämään valoja tuota pleksiä vasten, jotta sai sen ikäänkuin hohtamaan tuota valoa...tämä omaa silmää parhaiten miellytti ja siinä pysytään.




Hieman oli yksi ledeistä ottanut jossain vaiheessa ilmeisesti lämpöä, tämä itselle tuntemattomasta syystä, joten vähän kellertävä valosävy siinä on. Mutta tästä huolimatta sai kuitenkin vähän ideaa, miltä se voisi valmiina näyttää eikä sitä niin huomaakkaan sillä kyseinen ledi osui passelisti kuparisen käämin kohdalle, joten sävy muuttuu siitäkin johtuen hieman. Lisäksi pahoittelut sumeasta kuvasta, kiireessä napattu ohimennen, mutta eihän se keskeneräisestä projektista tarvikkaan ihan viimesen jälkeen kuvan olla.

Unohtui lisäksi mainita, että jo aiemmassa vaiheessa riisuin sisuskaluja sen verran, että otin virtalähteen sekä BD-aseman kannet irti, sai kivasti tuota aseman mekaniikkaa ja virtalähteen komponentteja näkymään ikkunan takaa. Mukava pieni yksityiskohta... :)

Tänään voisi alkaa kaivelemaan työhuoneen kaappeja, josko sattuisi löytämään täyden setin sinisiä valoja, kyllä sitä kuitenkin jäi kyseistä väriä jotenkin kaipaamaan. Se nyt vaan on mun juttu...

Näihin kuviin ja tunnelmiin, illalla lisää tekstiä luvassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti